SOBRE MI

Realment ara, als meus 40 anys, estic naixent com a tal, com a Emma Canals. Fins ara havia creat en mi un "avatar" construït sobre la base dels principis idíl.lics de la societat. Intentava ser el que jo interpretava que la "societat" volia que fos: una superwoman, una supermama, una supertreballadora. Havia construït sobre mi basant-me en principis i creences del meu entorn i que jo havia acceptat com a pròpies. I com més "super" intentava ser, més buida em sentia....
Aquests últims anys me'ls he passat perseguint la llibertat: ser lliure d'obligacions i de responsabilitats... matiso!: una obligació o una responsabilitat deixa de ser-ho quan allò que t'obliga passa a ser una cosa que et ve de gust fer, quan et recarrega i et fa sentir bé.
Crec profundament que l'ésser humà disposa de 3 cervells:
- El cervell mental: és el que entenem per neocòrtex, i on realitzem totes les funcions analítiques a nivell racional i cognitiu.
- El cervell emocional: conté el gran desconegut sistema límbic, i és la base de la motivació.
- El cervell reptilià: determina les funcions fisiològiques involuntàries, i reaccions a determinades situacions.
Anatòmicament, els tres cervells estan connectats neuronalment i bioquímicament, i és totalment necessari que els tres estiguin alienats i vibirin a l'uníson. La meva llibertat ha començat a partir del moment en què el meu cervell mental ha entès que hi ha 2 cervells més i els ha escoltat, els ha deixat un espai i inclús els ha permès prendre determinades decisions. Bàsicament ha estat un treball que ha consistit a anar desgranant una a una les creences, els valors, l'espiritualitat, l'educació que he rebut durant el transcurs de la meva vida, i veure en quin moment em suposaven una fortalesa o en quin moment em suposaven una limitació. Aquest treball consisteix a portar coses del subconscient a la consciència per tal d'identificar les fortaleses i les limitacions i a partir d'aquí prendre decisions racionals intel.ligents per mi.
El resultat ha estat una dona més vital, més espontània, més forta i sobretot, feliç. He pogut trobar la meva essència en el més profund de mi i començar a ser alguna cosa que realment té a veure amb  mi mateixa, en definitiva, a ser un ésser LLIURE

LA SALUD:

Vida honesta y ordenada,

usar de pocos remedios

y poner todos los medios

en no apurarse por nada.

La comida, moderada,

ejercicio y diversión,

beber con moderación,

salir al campo algún rato,

poco encierro, mucho trato

y contínua ocupación.

Dr. Josep de Letamendi